Facebook Bilgilerinizi Cambridge Analytica ile Paylaştı mı, Kontrol edin

Son zamanlarda Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, ABD’deki pek çok senatör tarafından Facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerinin üçüncü taraf veri analizi ve Cambridge Analytica adlı araştırma şirketi ile paylaşılması konusunda sorgulandı. 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimleri sırasında bilgi kullanmak istedikleri söylentileri var.

facebook bilgileri paylastı mı

Yuakardaki gibi yazı çıkarsa bilgileriniz paylaşılmamıştır.

Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin yanlış kullanımı için herkesten özür diledi ve şimdi işleri düzeltmek için adımlar atıyor. Bu nedenle, Facebook şimdi Cambridge Analytica skandalı tarafından etkilenen tüm kullanıcılara bildirim gönderiyor. Bu bildirimleri beklemek istemiyorsanız, Facebook hesap bilgilerinizin Cambridge Analytica ile paylaşılıp paylaşılmadığını kontrol etmek için acele edin ve özel olarak tasarlanmış web sayfasını kullanabilirsiniz.

İşte nasıl:

Web tarayıcınızda Facebook hesabınıza giriş yapın. Bu, herhangi bir cihazdaki herhangi bir web tarayıcısında yapılabilir. Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya akıllı telefonunuzda olabilir.

Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra:

https://www.facebook.com/help/yourinfo

Facebook hesap bilgileriniz Cambridge Analytica ile paylaşılmışsa, o zaman etkisine bir mesaj göreceksiniz.

Bilgileriniz facebook tarafından paylaşımadı ise:

”Mevcut kayıtlarımıza göre, sen veya arkadaşların “This Is Your Digital Life” uygulamasına giriş yapmadınız.
Bu nedenle, Facebook bilgilerin “This Is Your Digital Life” tarafından Cambridge Analytica ile paylaşılmış gibi görünmüyor.”
Paylaşılmamaıştır. Asla sorun yoktur.

Hesap bilgileriniz Cambridge Analytica ile paylaşılmadıysa, iyi durumdasınız ve günlük etkinliklerinizi her zamanki gibi yapabilirsiniz. Ancak, bilgilerinizin Cambridge Analytica ile paylaşıldığını öğrenirseniz, şimdi gelecek olan açık soru şu an ne yapmalı? Birçok uzman, tüm uygulama erişimini Facebook hesabınızdan kaldırmanızı ve hesabınızı daha fazla geliştirilinceye kadar beklemeye almanızı önerdi.

Facebook hesabınıza erişimi olan ve bunları yöneten tüm uygulamaları görüntülemek için:

https://www.facebook.com/settings?tab=applications&apps_only

Buradan, uygulama erişimini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilir ve uygulama erişimini gerektiği gibi iptal edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir