Site icon internetkafa.com

Python Kodlarını Çevrimiçi Çalıştırın

Python kodlarınızı online çalıştıran ücretsiz web siteleri bu yazıdan okuyabilirsiniz. Python kodunuzu yazıp çalıştırabileceğiniz bir IDE arabirimi sağlar. Sadece bu değil, bu web siteleri, kod vurgulama, kod otomatik tamamlama, hem Python sürümleri (2 ve 3) için tercüman, kod girinti seçenekleri, söz dizimi vurgulama, ortak algoritmalar ve programlar için hazır kod, kod içe aktarılması gibi güzel özellikler içerir. GitHub’dan, buluttan kodu alabilirsiniz. Bu web sitelerinin çoğunda, konsol komut istemi veya Linux terminaline çok benzer. Masaüstüne yazdığınız gibi giriş parametrelerini veya komut satırı değişkenlerini konsola yazabilirsiniz.

Ayrıca, bu web sitelerinden bazıları URL yoluyla kodu paylaşmanıza izin verir. Sadece bu web sitelerinin çoğunda Python’u değil aynı zamanda diğer popüler dillerde de kodlama yapabilirsiniz. Buna ek olarak, sundukları çeşitli temalar uygulayarak bu web sitelerinin arayüzlerini de değiştirebilirsiniz.

TutorialsPoint

Python’u online çalıştırmak için en iyi web sitelerinden biridir. Web sitesi, Python’da kodlamayı oldukça kolaylaştırabilecek çok sayıda güçlü özellik sunuyor. Kodunuzu yazabileceğiniz sezgisel bir kod düzenleyici arabirimi sağlar. Ayrıca, kod çıktısını göstermek için kullandığı terminal, diğer Linux komutlarını çalıştırabileceğiniz Linux terminalidir. Kodunuz kullanıcı girişi gerektiriyorsa, terminal üzerinden kolaylıkla verebilirsiniz.

Repl.it

Python’u çevrimiçi çalıştırmak için başka bir çok güzel web sitesidir. Hem Python sürüm 2 hem de 3’ü destekler ve kolayca Python kodunu yazabilir ve uygulayabilirsiniz. Kodunuzu kendi sunucusunda kaydetmenize ve kodunuzu URL yoluyla paylaşmanıza olanak tanır. Paylaşılan kod düzenlenebilir olur, ancak değişiklikler orijinal kodda görünmeyecek. Bu web sitesinin en büyük avantajı, kod otomatik tamamlama özelliğini desteklemesi. Ayrıca binlerce kütüphaneyi sadece isim yoluyla arayıp projenize dahil edebilirsiniz. Çalıştırdığınız kodun çıktısını gösteren arabirim sağ taraftaki bölme gibi bir terminal sağlar. Çıktı bölmesi, kodunuzda varsa giriş akışı verilerini yazabileceğiniz bir Linux terminali gibi davranır.

Jdoodle 

Kod yazmanıza, kullanıcı girdi parametreleriyle yürütebilmenize ve kodlama görevlerinizi web sitesinde de kaydedebilmenize olanak tanır. Jdoodle, kodunuzun çıktısını göstermek için alt tarafta yer alan çıktı bölmesiyle birlikte gelir. Çalışmalarınızı web sitesine kolayca kaydedebilir ve indirmenize izin verir. Hem Python sürüm 2 hem de 3 desteklenir ve yalnızca Python değil, kodlamak ve çalıştırmak için geniş bir programlama dilleri yelpazesini de desteklemektedir. Jdoodle kod düzenleyicisi kod vurgulama özelliklerini desteklemektedir, ancak arabirimin görünümünü değiştirmenize izin vermemektedir.

Codeskulptor

Python’u online çalıştırmak için oldukça basit bir web sitesidir. Bu web sitesinde herhangi bir Python 2 veya Python 3 uyumlu kodu çalıştırabilir ve ilgili çıkışı elde edebilirsiniz. Web sitesinde, sol bölmenin Python kodu için olduğu ve sağ bölmenin çıktı için bir çift bölme arabirimi bulunur. Ancak arayüzünde yalnızca tek bir dosya kodu yazabilir veya bilgisayarınızdan tek bir Python dosyası yükleyebilirsiniz. Python 2 veya 3 kullanılarak yazılı olsun, otomatik olarak kodu algılar. Çalıştır düğmesine tıkladığınızda çıktı sağ bölmede görünür. Ayrıca, kodunuz bir kullanıcı girişi gerektiriyorsa, pop-up yoluyla soracaktır. Python kodunuzda herhangi bir sorun olması durumunda hata raporu verir.

Rextester

Web sitesinde iki dahili tema var: açık ve koyu. Python kodu yazabilir ve standart giriş seçenekleriyle çalıştırabilirsiniz. İşiniz geçici ise, kayıt olmadan Web sitesini kullanabilirsiniz. Ya da güzel özelliklerinden yararlanmak için kendinizi web sitesinde de kaydedebilirsiniz. Kodunuzu hesabınıza kaydetmenizi sağlar. Ayrıca, herkesin görebileceği ve güncelleyebileceği şekilde kodunuzu web sitesinin kod duvarında yayınlayabilirsiniz. Kodunuzu yayınlarken düzenlenebilir kodu yalnızca herkese açık veya salt okunur modda paylaşmak isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz.

Brython.info python kodlarını online test edebileceğiniz ücretsiz bir web hizmetidir. Bunun yanında Javascript, HTML5 ara yüz çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.

Yazı hakkında ne düşündüğünüzü aşağıya yorum bırakabilirsiniz. Yazımıza benzer konular varsa ile mail ya da yorumla katkıda bulanabilirsiniz.Yazımı beğendiyseniz ve paylaşılmaya değer bulduysanız yazının alt kısmındaki soyyal paylaşım butonları kısmından bütün dünya ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bloğum sağ üst kısmında facebook,twitter ve google + ve youtube kanalımız olmak üzere sosyal paylaşım buton kısımlarından www.internetkafa.com sayfalarını takip edebilirdiniz.

Python programlamasını yapmanın yepyeni bir yoluna geçmek isterseniz, bu web sitelerinin listesi kullanışlı gelecektir.

İdeone ile kaynak kodları derleyin:

Aşağıdaki web siteleri, bir c/ c+ + / java / php / perl / vb için tam fonksiyonel çevrimiçi derleyicisi / tercüman / ıde ve birçok dil desteği sağlar. Yazmak istediğiniz kodu ve çevrimiçi derleyici / yorumlayıcı derleyecek / yorumlayıp sağlamasını yapar ve kodda hata (kodda hata varsa uyarır) varsa gösterir.

İdeone online kod derleyici web hizmetidir. Kaynak kodunu derlemenizi ve çevrimiçi olarak 60’tan fazla programlama dilinde yürütmenizi sağlayan hata ayıklama aracıdır.

Siteye bu url’den; http://ideone.com erişebilirsiniz.

Benzer sitelere aşağıdaki tıklanabilir linklerden erişebilirsiniz.

codepad

Exit mobile version