Site icon internetkafa.com

Bitcoin’in Yasal ve Yasadışı Olduğu Ülkeler

Dijital para birimi olan Bitcoin, 2009 yılında piyasalara çıktı. Böylecene yeni bir kripto para birimi çağını başlattı.

Bitcoin yasal mı yoksa yasa dışı mı? Bitcoin satın almak, satmak veya harcamak istiyorsanız, ülkenizde yasal olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Bitcoinler herhangi bir merkez bankası tarafından basılmaz, onaylanmazlar. Madencilik, Mining olarak bilinen, bilgisayar tarafından oluşturulan bir süreç aracılığıyla oluşturulurlar. Herhangi bir hükümetle ilgisi olmayan bir kripto para birimidir. Bitcoin, fiziksel bir biçimde bulunmadığı için eşler arası bir ödeme sistemidir. Yani; döviz kuru ücreti olmadan sınır ötesi işlemleri gerçekleştirmenin uygun bir yolunu sunar. Ayrıca, kullanıcıların anonim kalmasına da izin verir.

Farklı kripto para düzenlemelerine sahip birçok ülke var. Hatta bazıları Bitcoin’i tek tek ayırarak para olarak kullanılmasına, vergi ödemesine, mal satın almasına veya bir mal gibi ticaret yapmasına izin veriyor.

Bazı ülkelerde, bitcoin’e sahip olmak hapse girmenize neden olabilir. Bazı devletler düzenleme zahmetine bile giremedi ve Bitcoin ve diğer kriptoları paraları yasal belirsizlik bırakmışlar.

Bitcoin, iyi kurulmuş bir sanal para birimi sistemi gibi görünse de, Bitcoin’i düzenleyen tek tip uluslararası yasalar hala yoktur.

Kripto para birimlerinin yasallaştırma bitcoin’in internette ortaya çıkmaya başlamasından bu yana devam ediyor. ‘Kripto para birimi’ terimi, dijital işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan ve bu tür işlemlerin güvenliğini sağlamak için kriptografi kullanan dijital bir para birimini ifade eder.

Bitcoin (BTC) yaygın olarak başarılı olan ilk kripto para birimi olabilir… Sonra Ethereum (ETH), Litecoin (TCC), Dash, Ripple ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok kişi tarafından takip edildi. Şimdilere çok kripto para birimi var. Genellikle hangisinin gerçekten yasal aslında yasal olmadığını merak ediyorsunuzdur.

Bitcoin’in Yasal Olan Ülkeler

Kripto para birimlerinin yasallaştırılması, belirli bir ülkenin hükümetinin sanal para birimlerini herhangi bir şekilde desteklediği veya teşvik ettiği anlamına gelmez.

Japonya
Amerika Birleşik Devletleri
Almanya
Fransa
Malta
Kanada
Beyaz Rusya
Hollanda
Vietnam
Singapur
Tayland
Hindistan
Rusya

Bitcoin’in Ne Yasal Ne de Yasa Dışı Olduğu Ülkeler

Bazı ülkeler hala Bitcoin ile ne yapacaklarına karar vermediler. Bu gibi durumlarda, BTC kullanımı sahip olabileceğiniz anlamında yasaldır, ancak durumuyla ilgili net bir kural veya yasal koruma yoktur. Bu ülkeler ya Bitcoin ve kripto para birimleri için yasal bir çerçeve oluşturuyorlar ya da bekle ve gör yaklaşımındadırlar.

Arnavutluk
Andorra
Arjantin
Barbados
Kolombiya, Fransız Guyanası
Gabon
Jamaika
Ürdün
Kazakistan
Kenya
Kosova
Kırgızistan
Malezya
Maldivler
Nijerya
Panama
Paraguay
Peru
Tunus
Birleşik Arap Emirlikleri
Tanzanya
Uruguay ve Türkiye.

Bitcoin Yasa Dışı Olan Ülkeler

Bitcoin dünyanın bazı ülkelerin de mevcut para sistemlerine yönelik algılanan tehdit ve uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasadışı faaliyetlerle bağlantıları nedeniyle temkinli davranıyor. Bazı ülkeler dijital para birimini tamamen yasakladı. Diğer bazı ülkeler ise ticaret ve kullanımı için gerekli olan bankacılık ve finans sisteminden herhangi bir desteği kesmeye çalışmaktadırlar.

Cezayir
Bolivya
Ekvador
Bangladeş
Nepal
Makedonya

Belki de gelecekte dünya düzenini değiştirecek kripto para, devrimi içindeyiz ve farkında değiliz. Listede de hatalar varsa yorum yaparak bana yazabilirsiniz. 

Exit mobile version