Site icon internetkafa.com

Ücretsiz VPN Kullanmalı mıyım?

VPN’ler coğrafi engellerin üstesinden gelmek, uzak bir ağa güvenli bir şekilde erişmek ve diğer farklı amaçlar için yaygın olarak kullanılmaktadır. Çeşitli ofis bölgelerindeki kaynakları paylaşmak için kuruluşlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Son zamanlarda, VPN’ler engellenen hizmetlere erişmek için ülke kısıtlamalarını atlamakta yaygın bir kullanım elde etmiştir.

İnsanlar internet sitelerini kısıtlamalarını engellemek için internette arama yaptığında, ücretsiz VPN hizmetlerini bulmak ve tercih etmek için doğal bir eğilime sahiptirler. Çoğu insan, sık kullanmadıkları bir hizmet için ödeme yapmak istememektedir. Ancak ücretsiz VPN hizmetlerini kullanmalı mıyız? Söz verdikleri hizmetleri gerçekten sağlayıp sağlamadıklarını öğrenelim.

Ücretsiz VPN Kullanmak Güvenli mi?

The Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu’nun (CSIRO) yakın tarihli bir araştırmasında, araştırmacılar üçyüz’e yakın Android VPN uygulamasını kullanıcıların gizliliği ve güvenliği üzerindeki etkilerini incelemek için analiz ettiler.

Test edilen uygulamaların:

% 75’inin üçüncü taraf izleme kitaplıkları kullandığını ve dolayısıyla güvenilemeyeceklerini öğrendiler.

Uygulamaların % 82’si, kullanıcı hesapları ve metin mesajları gibi hassas kaynaklara erişmek için gerekli izinlere ihtiyaç duyuyorlar.

En kötüsü, araştırmanın % 38’inden fazlasının adware, trojan, kötü amaçlı reklamcılık, riskli yazılım ve casus yazılım gibi kötü amaçlı yazılım varlığı olduğunu yayınladı.

Bir milyondan fazla kez indirilen popüler VPN’lerin kötü amaçlı olduğu ortaya çıktı.

VPN uygulamalarının % 18’i, kullanıcılarına gelecek vaat eden online anonimlik ve güvenliğe rağmen şifrelemesiz tünel protokolleri uyguluyor. Aslında, incelenen VPN uygulamalarının yaklaşık % 84’ü ve % 66’sı, IPv6 desteği, yanlış yapılandırmalar veya geliştiricinin neden olduğu hatalardan yoksun olması nedeniyle, sırasıyla tünel arabiriminden IPv6 ve DNS trafiğini engellememektedir.

Ücretsiz VPN’ler gerçekten özgür mü?

Kısa cevap: Hayır.

VPN sağlayıcısı, sınırsız bir süre boyunca hizmetlerini tamamen ücretsiz sunacaktır. Paranızı ödemezseniz, başka şekillerde ödediğinizden emin olabilirsiniz. Aynı durum Facebook’a ait Onavo VPN’in davasında da görüldü.

Ücretsiz VPN sağlayıcılarının sizi istismar etmesinin yaygın yollarından bazılarına bakalım:

  1. Verilerinizi izleme ve kar için satma

VPN verilerinizi şifreler ve tünellendirir, böylece İnternet Servis Sağlayıcınız online olarak ne yaptığınızı göremez. Bu, İSS’lerin sizi takip edemediği anlamına gelir, ancak VPN sağlayıcısı bunu yapabilir. Ücretsiz VPN’ler, kullanıcı verilerini, başka bir ajansa reklam ve analiz için satabilecekleri izleme kitaplıkları aracılığıyla toplar. Ünlü ücretsiz VPN uygulamasının ondört farklı izleme kütüphanesi içerdiği tespit edildi.

  1. Kötü amaçlı yazılım

Cihazınıza kötü amaçlı yazılım enjekte etmek, ücretsiz VPN’lerde yaygın olarak kullanılan özelliklerden biridir. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar, cihazınızdan hassas bilgileri çalmak veya verilerinizi fidye yazılım saldırılarından da anlaşılacağı gibi şifrelemek için kullanılabilir.

  1. Bant Genişliğinin Çalınması

Ücretsiz VPN’ler ayrıca bant genişliğinizi çalıyor ve diğer kuruluşlara satıyor olabilir. Bilgisayar kaynaklarınızın internetteki trafiği taşımak için kullanılmasını ister misiniz?

İsrail merkezli VPN kullanıcılardan bant genişliği çaldığı ve daha sonra kardeş şirketi A firmasına ile sattığı tespit edildi.

  1. Tarayıcı Hijacking

Bu, izniniz olmadan tarayıcınızı web sitelerine yönlendirmeyi ifade eder. Kullanıcılarına ekranlı bağlantılar, güvenlik, gizlilik artışı ve reklamsız tarama olanağı sunuyor. Bununla birlikte kullanıcı trafiğini, sırasıyla ortak iletişim ağı ile birlikte ünlü alış-veriş firmalarına direk girmek zorunda sizleri bırakıyor.

E-ticaret trafiğinin, ortak alanlara yeniden yönlendirilmesini gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bir müşteri belirli web alan adlarına erişmek için VPN üzerinden bağlandığında, uygulama, HTTP isteklerini iş ortağı web sitelerine engelleyen ve yeniden yönlendiren bir proxy kullanır. ”

Hangi ücretsiz VPN’ler güvenlidir?

Gerçekten güvenli olan ücretsiz VPN’ler var. Sınırsız ücretsiz VPN’ler vaat eden hizmetleri reddedin. Diğer hileli uygulamalardan para kazanırlar ve verilerinizi ve gizliliğinizi riske atabilirler.

Ücretsiz VPN’ler, sınırlı bant genişliği ile sınırlı bir süre için hizmetlerini denemenizi sağlar. Sınırlı bir süre sonra ücretli hizmet veren VPN sağlayıcılarından ücretsiz hizmetlerin kullanılması genellikle güvenlidir. Ancak, bu tür hizmetler yavaş ve güvenilmez olacaktır. VPN’yi sık sık kullanmayı planlıyorsanız, bugünlerde ucuz olduğu için Özel İnternet Erişimi gibi ücretli servislere gidin.

Önerilen seçeneklerden bazıları şunlardır:

Private Internet Access

Express VPN

NordVPN

Umarız, Ücretsiz VPN Kullanmak Güvenli midir? Sorunuzu cevapladık.

Vpnreviewz.com İle Vpn Programlarını karşılaştırın:

Vpn programları hakkında yorum yapan site. Vpn programları karşılaştırma yapıyor.

http://vpnreviewz.com

Exit mobile version