Android Telefonunuzun Google Tarafından Sertifikalı Mı Öğrenin

0
3413

Bu aydan başlayarak (Mart 2018), Google, Google uygulamalarının yalnızca sertifikalı cihazlarla çalışmasına izin veren yeni bir politika başlattı. Bu, cihazınız Google tarafından onaylanmadıysa, büyük Google uygulamalarından herhangi birini kullanamayacağınız anlamına gelir. Bu uygulamaları sertifikasız bir cihaza yükleseniz bile, mesajınızın cihazınızın sertifikalı olmadığını ve bu uygulamaları kullanmanıza izin vermeyeceğini gösterir.

Sertifika, bu cihazların Google tarafından belirtilen Google uygulamalarını kullanmasını sağlamak için yapılır. Genellikle bu baş ağrısı cihazdaki resmi Android ROM’u fabrikadaki cihazlara yüklediklerinde cihaz üreticisi tarafından halledilir. Ancak cihazınıza özel bir ROM (Lineage OS) yüklediyseniz, belki de Google tarafından onaylanmayacaktır. Ancak, cihazınızın sertifikalı olup olmadığını nasıl öğreneceksiniz?

android sertifika

Aşağıdaki adımları okuyup öğrenebilirsiniz.

Android cihazınızda Google Play Store’u güncelleyin.

Google Play mağazasını başlatın ve kenar çubuğunu açmak için soldan sağa kaydırın.

Oynatma mağazası uygulama ayarlarını açmak için kenar çubuğundan Ayarlar’ı seçin.

Ayarlar ekranını aşağı kaydırın ve en altta Cihaz Sertifikası (Cihaz Sertifikasyonu) durumunu bulacaksınız.

Cihaz Sertifikası / Cihaz Sertifikasyonu yazısının altında ”Sertifakalı” yazı varsa, Cihazınız Sertifikalı olarak listeleniyorsa, endişelenecek bir şeyiniz yok demektir. Ancak cihazınız Sertifikasız olarak listeleniyorsa, bazı adımlar atmanız gerekebilir.

Sertifikalandırılmamış” cihazınız, cihaz üreticisi tarafından piyasaya sürülen resmi ROM kullanıyorsa, üretici destek yardım hattına başvurmalı ve bu konuda yardım istemelerini rica etmelisiniz. Özel bir ROM, yüklü ROM veya değiştirilmiş bir ROM kullanıyorsanız, cihazınızın sertifikasını https://www.google.com/android/uncertified ziyaret ederek ve cihaz kimliğinizi girerek alabilirsiniz.

Mobil operatörlerin sinyal kapsamını öğrenin.

Bu ilginç web hizmeti sayesinde, bölgede mobil operatörlerin sinyal kapsama alanı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Tüm bilgi almak için, sadece sol üst kutuya istenen konumunu girin ve sonuç olarak bu sinyal üzerine ayrıntılı bir rapor olacaktır.

Ayrıca size (örn. 3G veya 4G) ilgilenen tek bir operatör veya sinyal türüne göre ayrıntılı arama yapabilirsiniz.

Sinyalin yoğunluğu ek olarak, aynı zamanda operatör opensignal göre mevcut olan tekrarlayıcı ayrıntılı bir haritasını sağlar.

Opensignal ayrıca iphone ve android mobil cihazlar için bir uygulama için kullanılabilir.

Siteye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

http://opensignal.com

Mobiledevicesize ile telefonunuzun tüm özeliklerini öğrenin:

Mobiledevicesize.com mobil cihaz boyutu piyasada farklı mobil cihazlar karşılaştırılması için sağlayan bir sitedir.

Kaynak kullanımı gerçekten basittir; Basitçe (sitenin veritabanı son yıllarda neredeyse tüm en popüler modelleri içeren) Seçilen akıllı telefonlarda ayrıntılı bilgi edinmek için karşılaştırılmak üzere iki veya daha fazla belirli modellere de bakabilirsiniz. Akıllı telefonun tüm özelliklerini bilmede oldukça yardımcı olacaktır.

Yeni bir akıllı telefon satın almayı düşünüyorsanız mobil cihaz boyutu mükemmel bir karşılaştırma aracı olduğunu site kanıtlıyor.

Listesinde eski model akıllı telefonlarda bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz