Windows Sistem Bilgilerini Öğrenin

0
3562

İnternet’in ilk zamanlarda İnternet kullanıcıları, bilgisayarın donanım bilgilerini ve arızalarını tespit etmek için kasa kapağını olmadı donanımı sökmek zorunda kalıyordu. Günümüzde bu işlemler için artık kaliteli yazılımlar sayesinde donanım ve yazılım programları sayesinde donanımlarınız ve programları için derin ve geniş bilgiye sahibiz.

Windows donanım ve yazılım bilgileri kontrol etmek için, Windows sistem bilgisi adlı bir araç içerir. Onunla bilgisayarınız hakkında temel bilgileri kontrol edebilirsiniz.

Bu aracı açmak için, çalıştıra-aramaya msinfo32 yazın. Bilgisayar özellikleri (Windows tuşu + break) açarak hızlı bilgi alabilirsiniz. DirectX aracı grafik ve ses kartları hakkında bilgi görüntülemek için kullanılabilir. Ancak, bu araçlar hala temel ve tam donanım ve bilgisayarın yazılım bilgileri vermek mümkün değildir.

Aşağıdaki sistem bilgilerini kontrol ve donanım ve yazılım yapılandırması hakkında daha detaylı bilgi almak için yararlı araçlar listesi kullanarak derin bilgilere ulaşabiliriz.

Belarc Advisor, bilgisayarınızda bulunan programlar hakkında size detaylı bilgi verebilen profesyonel bir programdır. Bilgisayarınızda yüklü olan programın adını, programın seri numarasını, lisans tarihini, işletim sisteminin özelliklerini ve programların son güncellenme tarihlerine kadar birçok bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarınız hakkında merak ettiğiniz bir özelliği sadece programı çalıştırarak öğrenebilir ve araştırmak zorunda kalmazsınız. Programı çalıştırdıktan sonra sistem bilgileriniz web tarayıcınızda görünür.

İndirme sitesi:

http://www.belarc.com/free_download.html

Cpu-z en popüler sistem bilgi aracıdır.

Cpu: Bu bölüm çekirdeği, soket tipi, adım, teknoloji, eğitim destek, çekirdek bilgi setleri, vb dahil olmak üzere işlemci hakkında ayrıntılı bilgi verir.

Caches: Bu sekme işlemci (l1, l2, l3 cache) bulunan ön belleğe tamamlandı bilgi verir.

Mainboard: Bu sekme bilgisayarın modeli, chipset, bıos ve grafik arayüz dahil olmak üzere anakart hakkında bilgi verir.

Memory: Bu sekmede ram hakkında ayrıntılı bilgileri görebilirsiniz.

Ram, boyut, kanal, frekans vb türünü içerir.

Spd: Bu sekme ana kart üzerinde bulunan bellek yuvası hakkında bilgi görüntüler. Bu açılır menüden yuvası seçebilirsiniz.

Graphics: Bu bilgisayarda yüklü GPU hakkında bilgi verecektir.

İndirme sayafası: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Secunia Personal Software Inspector (PSI)

Secunia Personal Software Inspector (PSI) yazılımı sayesinde bilgisayarınızda bulunan yazılımları kontrol edebilir ve güvenlik güncellemelerini takip edebilirsiniz.

Bilgisayarınızda ki yazılımların kullanım sürümlerinin ve sürelerinin ne olduğunu bu yardımcı program ile görebilirsiniz.

İndirme sayfası:

http://secunia.com

Hızlı bir şekilde tek bir ekranda detaylı sistem bilgilerini görmek istiyorsan, sys araç sizin için bir yardımcı programdır. Windows sistem bilgisi aracı bir orijinal yedek olarak görülebilir. Bilginin türü işletim sistemi, bellek, ana kart (sadece seri numaraları görüntülenir), İnternet bağlantısı, pil durumu, bıos bilgilerini, sabit disk bilgi, ekran, saat ve cpu özetini içerir.Ayrı sistem bilgi, Sis Araç aynı zamanda etkin işlemlerin bir listesini görüntüler. Bu kullanıcı tarafından istenmeyen süreçleri sonlandırabilirsiniz.

Mac OSX kullanıyorsanız, bu sayfadan http://www.mactracker.ca indirip kullanabilirsiniz.

Eğer Ubuntu kullanıyorsanız Ubuntu yüklemek için, depolarından komutla çalıştırıp yükleyebilirsiniz.

PPA ekleyin ve deposundan yükleyin.

Komut; sudo add-apt-repository ppa:i-nex-development-team/stable

sudo apt-get update

sudo apt-get install i-nex

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz